Reachgroup | Välkommen till Reach Group Hans-Peter!
14932
post-template-default,single,single-post,postid-14932,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Välkommen till Reach Group Hans-Peter!

Välkommen till Reach Group Hans-Peter!

Välkommen Hans-Peter Erlingsson som ny medlem i Reach Groups hubb för juristkonsulter. H-P har lång erfarenhet från IT, digitalisering och säker informationshantering och har även jobbat som dataskyddsombud. Just nu har H-P ett interimsuppdrag på Hennes & Mauritz.

Berätta lite mer om dig själv!

Jag är jurist och tog jur kand examen från Uppsala universitet 1996 och en Master i EG-rätt från University College Dublin, i Irland 1998. I närmare 20 år har jag jobbat med IT, affärer och juridik i olika befattningar och roller i både storföretag och i start-ups. De senaste åren har jag även jobbat med compliance-relaterad juridik, bl a GDPR. Jag har varit konsult sedan 2015.

Vad är dina styrkor?

Mina främsta styrkor är att vara lösningsorienterad, att se helheten och samtidigt ha koll på detaljerna. Det är oftast detaljerna som avgör helheten, t ex om en affär blir framgångsrik eller inte. Men inte minst viktigt är att förstå affärslogiken och parternas motiv och drivkrafter.

Vad gör du på fritiden?

Jag är gift och har två tonårsbarn. Som hundägare vistas jag mycket i skog och mark. Jag laddar batterierna helst med avkopplande löparrundor, cykel i solsken och med sol, bad, mat och vin på franska rivieran.

Vad jobbar du med just nu?

Just nu har jag ett interimsuppdrag hos Hennes & Mauritz juristavdelning där jag jobbar som senior jurist inom olika rättsområden, främst inom IT-avtal, GDPR och annan techjuridik.

Vad skulle ditt favorituppdrag vara?

Jag får kraft och energi av svåra utmaningar och att få medverka till positiva samhällseffekter. Det skulle vara riktigt stimulerande att få vara med att digitalisera svensk sjukvård på ett effektivt, informationssäkert och rättssäkert sätt.

 

/Carol, Reach GroupX